Revista proiectului 2023

24.09.2023

Prezentul volum reunește lucrările elevilor dedicate Proiectul județean "Educație ecologică- sursă de viață pentru mediu"-Ediția a IV-a, ce a fost inițiat în vederea cunoașterii și protejării mediului. Cunoașterea efectelor toxice ale poluanților asupra mediului înconjurător și viețuitoarelor și înlăturarea efectelor nocive a rămas de multe ori în urmă. Indiferent de modul de abordare a temei, trebuie avut în vedere că omul este parte integrată a biosferei și în același timp el este specia care a modificat cel mai mult ecosistemele naturale.

Revista propusă pentru anul 2023 a reunit subiecte diverse ale elevilor și profesorilor precum -protejați natura, natura reînvie, natura se trezește la viață, anotimpurile, farmecul naturii, reciclăm și salvăm, aspectul orașului meu, importanța reciclării și altele.

Educația ecologică a devenit o necesitate în ultima perioadă datorită poluării, problemă care ar trebui să ne preocupe pe toți. Ignorarea măsurilor ecologice ce se impun în anumite situații ar putea declanșa efecte grave mediului înconjurător iar de aici chiar asupra propriei existențe, așa cum spunea:   GRIGORE ANTIPA "Omul poate stăpâni natura cât timp ține seamă de legile ei".

În acest număr sunt cuprinse și lucrările elevilor implicați în proiectul ECO-PROVOCAREA, TÂNĂRUL ECOLOGIST- OCROTITORUL MEDIULUI, având ca temă protejarea mediului, reciclarea și plantarea din zona orașului Bușteni.

Mulțumim pe această cale tuturor participanților, celor care s-au implicat direct în realizarea revistei dar și celor care au contribuit cu propriile articole. În speranța unei noi colaborări vă așteptăm la o nouă publicație a revistei! 

Autor profesor biologie, DRĂCEA LAVINIA MIHAELA

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți